loading...
خانه خبر(جی 10)
آخرین ارسال های انجمن
دانشجویان پزشکی بازدید : 67 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)
اخبار سیاسی،اوباما: گاهی هم باید با کفش‌های دشمن‌تان قدم بزنید : رئیس‌جمهور آمریکا نقش روسیه در مذاکرات هسته‌ای را مثبت ارزیابی کرد و گفت: علی‌رغم اختلافات‌مان با مسکو، پوتین و دولت روسیه به حصول توافق هسته‌ای کمک کردند.

به گزارش خانه خبر به نقل از نامه نیوز، باراک اوباما ساعاتی پس از اعلام جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در گفت‌وگویی تفصیلی با روزنامه نیویورک تایمز به تشریح این توافق و پاسخ به خبرنگار این روزنامه پرداخت و با تاکید بر ادعاهایش درباره نقش ایران در خاورمیانه اظهار کرد: من را بر این اساس که توافق ایران را تغییر می‌دهد قضاوت نکنید. من را اینگونه قضاوت کنید؛ آیا این توافق مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در 10 سال آینده خواهد شد؟ آیا این توافق نتیجه بهتری برای آمریکا، اسرائیل و متحدان عرب ما در مقایسه با دیگر گزینه‌های روی میز است یا نه؟

این در حالی است که مقامات کشورمان همواره تاکید دارند سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران جایگاهی نداشته و نخواهد داشت.

وی ادامه داد: ما این توافق را با این مسأله که منجر به تغییر حکومت در ایران می‌شود ارزیابی نمی‌کنیم. ما این توافق را با این موضوع که آیا تمام مشکلات که ممکن است به ایران مربوط شود حل می‌کند یا نه نمی‌سنجیم. ما این توافق را بر اساس وعده اصلی و اولیه‌مان در مذاکرات مبنی بر این‌که ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت ارزیابی ‌می‌کنیم. این چیزی است که همیشه مطرح شده است. بنابراین من می‌توانم بگویم که ما اکنون قادر خواهیم بود ثابت کنیم که ایران تحت هیچ شرایطی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و ما می‌توانیم این تضمین را با همکاری کامل جامعه بین‌الملل و بدون این‌که در جنگ دیگری در خاورمیانه گیر بیفتیم به دست آوریم.

وی هم‌چنین با تکرار ادعایش درباره تاثیر تحریم‌ها بر ایران و مذاکرات در عین حال گفت: ایران به عنوان یک عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ( ان پی تی) گفت که ما متعهد به داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم.

این در حالی است که محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان بارها تاکید کرده است که دلیل این که دولت ما بر سر میز مذاکره نشسته این است که ما می‌خواهیم روابطمان را با جهان تغییر دهیم و این تحریم‌ها نبوده است که دولت ما را پای میز مذاکره کشانده است.

اوباما خاطرنشان کرد که این رویکردش در مذاکرات بر اساس آن‌چه روسای جمهور پیشین آمریکا،‌ یعنی ریچارد نیکسون و رونالد ریگان در قبال شوروی و چین در پیش گرفتند بنا گذاشته شده است و تصریح کرد: می‌دانید من اختلافات زیادی با رونالد ریگان دارم اما آن‌جایی که وی را کاملا تحسین می‌کنم این تفکر وی است که می‌گوید اگر شما می‌توانید یک توافق ( از طریق مذاکره ) را با دشمنی که مصمم به نابودی‌تان است را بررسی کنید،‌ارزشش را دارد که این کار را انجام دهید. من اختلاف نظرهای زیادی با ریچارد نیکسون دارم اما وی متوجه شد که دورنما و احتمال اینکه چین مسیر دیگری را بپیماید وجود دارد. شما این چیزها را آزمایش می‌کنید و تا زمانی‌که ما در حال محافظت از ظرفیت امنیتی‌مان هستیم، تا وقتیکه توانایی مان برای پاسخ‌دهی دقیق، نظامی در جایی که باید از دوستان و متحدان‌مان محافظت کنیم را از دست نداده‌ایم، ریسکی است که باید بپذیریم. این یک موقعیت عملی و درک همگانی است. ساده انگارانه نیست،‌ این یک تشخیص است که اگر در حقیقت می‌توانیم برخی از این اختلافات را حل کنیم، بدون این‌که از زور استفاده کنیم ، بسیار برای ما و مردم آن منطقه بهتر است که این کاررا انجام دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با این توافق قدرتمندتر می‌شود؟ گفت:‌ با احترام به ایران که یک تمدن بزرگ است، در این کشور حکومتی وجود دارد که ضدآمریکایی ، ضداسرائیلی،‌ ضد یهودی و ما با آن‌ها اختلافات زیادی داریم. اما ما اساسا یک هدف دیگر داریم و این‌که اطمینان یابیم ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

و بر اساس تحلیل‌های ارائه شده از سوی مسوولان کشورمان؛ این حرفها در حالی زده می‌شود که اوباما خودش می‌داند همه راه‌ها به روی آمریکایی‌ها بسته است و آن‌ها توان حمله نظامی و افزایش تحریم‌ها را نداشته‌اند. خود اوباما این سنگ را درون چاه انداخت؛ زیرا جرج بوش با آن همه تندروی جرأت نکرد تحریم‌های سال‌های اخیر را بر ضد ایران اعمال کند.

اوباما در پاسخ به این سوال که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مذاکرات هسته‌ای نقش سازنده و کمک کننده داشت یا مزاحم؟ اظهار کرد:‌ روسیه بسیار کمک کرد. من با شما صادق خواهم بود. من حتی اطمینان نداشتم که با وجود اختلافات‌مان با روسیه بر سر مسأله اوکراین چنین اتفاقی بیفتد؛ پوتین وروسیه مرا متعجب کردند و اگر تمایل روسیه برای بودن در کنار ما و دیگر اعضای گروه 1+5 برای پافشاری برحصول یک توافق قوی نبود ما به چنین نتیجه‌ای دست نمی‌یافتیم.

وی افزود:‌ من از این حقیقت تشویق شدم که چند هفته پیش آقای پوتین با من تماس گرفت و خواست که درباره سوریه صحبت کند. فکر می‌کنم که آن‌ها درباره بشار اسد به نتیجه رسیده‌اند و این فرصتی برای ماست تا گفت‌وگویی جدی با آن‌ها داشته باشیم.

اوباما در پاسخ به سوالی درباره این‌که ایران از تهدید نظامی آمریکا نمی‌ترسد و این‌که اصلا چرا ایرانی‌ها باید از آمریکایی‌ها بترسند مدعی شد: من فکر می‌کنم آن‌ها فهمیده‌اند که من آمادگی و میل به استفاده از اقدام نظامی را در جایی که آن را برای منافع آمریکا مهم می‌دانم دارم.

این در حالی است که آمریکایی‌ها می‌دانستند که هیچ کار نظامی بر ضد ایران نمی‌توانند انجام دهند و تشدید تحریم‌ها نیز نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی درباره موضع کاندیداهای جمهوری خواه ریاست جمهوری در قبال مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: بدون شک تعدادی از مقامات جمهوری خواه منتخب کنونی از توافق حمایت نمی‌کنند. فکر می‌کنم با توجه به رقابت های درون حزبی مقدماتی و درمیان بسیاری از قانونگذاران کنگره یک خط حزبی خاص وجود دارد که باید آن را دنبال کرد. جالب است ببینیم که فردی شبیه راندپاول در این باره چه می‌گوید.

وی معتقد است: یک رئیس جمهور جمهوری خواه برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در یک موضع بسیارقویتری در مقایسه با وقتی که من به قدرت رسیدم قرار خواهد داشت.

وی در عین حال گفت: ما بدون حمایت قوی کنگره بر مبنای هر دو حزب قادر به اعمال تحریم ها علیه ایران نبودیم. آن‌ها مستحق اعتبار زیادی هستند و همزمان که ما توافق را اجرا می‌کنیم به آن‌ها ثابت خواهد شد که برای ما و برای تمام جهان خوب خواهد بود.

اوباما درباره گفت‌وگوی تلفنی‌اش با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز گفت: درست نیست که من درباره جزئیات مسائل امنیتی حرف بزنم اما باید تاکید کنم که در دوران ریاست جمهوری من، آمریکا برای ارتقاء ظرفیت‌های اسرائیل تلاش بیشتری کرده است. اما این‌که مانع از هرگونه ظرفیت غنی‌سازی در ایران شویم غیرممکن است. اکنون نتانیاهو و بسیاری مخالفان دیگر ترجیح می‌دهند که ایران ظرفیت غنی‌سازی نداشته باشد اما این مسأله مستلزم از بین بردن دانش هسته‌ای این کشور است. فناوری هسته‌ای این روزها آن‌قدر پیچیده نیست ، این تفکر که معیار موفقیت باید این باشد که آن‌ها از یک ظرفیت برخوردار نباشند نمی‌تواند معیار درستی باشد. سوال این است که آیا نوعی از رژیم بازرسی‌ها و پادمان‌ها و اتفاق نظر بین‌المللی را داریم که در نتیجه مانع از سلاح هسته‌ای شود؟ ما به آن رسیده‌ایم.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره احتمال تلاش نتانیاهو برای نفوذ در کنگره برای مخالفت با توافق گفت:‌ شاید نخست‌وزیر فکر می‌کند که می‌تواند بیشتر روی کنگره تاثیر بگذارد اما من مطمئنم که قادر خواهیم بود این توافق را حفظ کنیم و بدون ممانعت کنگره آن را اجرا کنیم.

وی ادامه داد: من سعی کردم به نخست وزیر نتانیاهو توضیح دهم که در صورت دست نیافتن به توافق حفظ تحریم‌ها دیگر ممکن نبود. در نظر داشته باشید که تنها ایران نیست که بهای تحریم‌ها را می‌پردازد. چین،‌ژاپن، کره جنوبی، هند و هرکشور دیگر خریدار نفت ایران، خود را در موقعیتی دیدند که به دلیل این تحریم‌ها میلیاردها دلار هزینه پرداخته‌اند. می‌توان گفت که آمریکا کمترین هزینه را برای حفظ این تحریم‌ها پرداخت کرد چون ما اصلا با ایران تجارتی نداشتیم.

این همان چیزی است که مسوولان کشورمان خطاب به تحریم‌کنندگان بارها یادآور شدند که از تحریم ایران خود تحریم‌کنندگان بیشتر آسیب میبینند.

اوباما همچنین در مورد نظر مردم ایران در مورد دستیابی به توافق هسته‌ای، اظهار کرد: باید از این فرصت به دست آمده حداکثر استفاده را داشته باشند و واقعیت آن است که ایران به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شود و البته خواهد شد؛ ایران کشوری پهناور با پیشینه طولانی در منطقه است. من همواره معتقد بوده‌ام که باید با انجام اقداماتی، اختلاف و دشمنی‌هایی که میان مسلمانان سنی و شیعه وجود دارد را کاهش داد.

وی با اشاره به تحرکات داعش در منطقه نیز تأکید کرد: وجود و گسترش داعش برای مردم منطقه به شدت خطرناک است و معتقدم این موضوعی است که رهبران این کشورها باید روی آن متمرکز شوند.

اوباما همچنین تأکید کرد: در مورد دخالت ایران در یمن و حمایت از حوثی‌ها نیز از ابتدا اغراق شده است.

اوباما در مورد این سوال که در صورتی که بازرسان بین‌المللی نتوانند به برخی از سایت‌های نظامی ایران دسترسی داشته باشند و این کشور به دنبال انجام فعالیت‌های مخفی هسته‌ای در این مکان‌ها باشد چگونه می‌توان به آن پی برد، گفت: بله؛ اما ارنست مونیز، وزیر انرژی که در این زمینه متخصص و باتجربه است به ما اطمینان داده است که بازرسی‌ها توسط مکانیزم‌های پیشرفته‌ای انجام خواهد شد. برای مثال هنگام نمونه‌برداری از خاک و محیط اطراف سایت‌های مشکوک ایران به دلیل این‌که مواد هسته‌ای نیمه عمر بالایی را دارند نمی‌توان به سرعت اثرات مواد رادیواکتیوی را که مورد استفاده قرار گرفته‌اند از بین برد. به برخی از منتقدان توافق هسته‌ای که می‌گویند این رژیم بازرسی‌ها نمی‌تواند 100 درصد تضمین دهنده باشد نیز باید بگویم که هیچ چیزی نمی‌تواند 100 درصد مورد اطمینان باشد. مکانیزم‌های بازرسی سخت و پیشرفت‌هایی که برای نظارت بر تأسیسات هسته‌ای ایران در نظر گرفته شده است تاکنون در هیچ کشوری حتی کره شمالی نیز در نظر گرفته نشده است و این‌که ایران بتواند توافق را دور بزند تقریباً محال است.

جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن رد اتهامات آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای تأکید کرده است که برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است.

اوباما در ادامه اظهار کرد: من فکر می‌کنم که گاهی شما هم باید با کفش‌های دشمن‌تان قدم بزنید. آمریکا در طول تاریخ ایران، دخالت‌هایی را در این کشور داشت. ما در گذشته از صدام حسین در جنگ با ایران آن هم در حالی که می‌دانستیم از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم ایران استفاده کرده است،‌ حمایت کرده‌ایم و در نتیجه نیز هم اکنون منطقی است که ایران نگرانی‌های امنیتی خود را داشته باشد که ممکن است در راستای منافع ما نباشد. اما من معتقدم که اگر بتوانیم فرهنگ و وقایع کشور ایران را در طول تاریخ درک کرده و به آن توجه کنیم؛ در آن صورت است که می‌توانیم در جهت بهبود روابط با آن‌ها حرکت‌هایی را انجام دهیم.
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سایت تفریحی و خبری خانه خبر (جی10) خوش آمدید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 20730
  • کل نظرات : 271
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 3948
  • آی پی امروز : 284
  • آی پی دیروز : 412
  • بازدید امروز : 1,899
  • باردید دیروز : 1,569
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 4,207
  • بازدید ماه : 15,690
  • بازدید سال : 258,115
  • بازدید کلی : 9,685,470
  • کدهای اختصاصی
    خانه خبر