خمیر پیراشکی:
- آرد ۴ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- ماست ۱/۲ پیمانه
- پودر خمیر ترش ۱ قاشق سوپ خوری
- نمک کمی
- کره آب شده ۱ پیمانه
- تخم مرغ (زرده) ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق سوپ خوری
مواد داخل پیراشکی
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه
- سیب زمینی متوسط ۲ عدد
- پنیر پیتزا رنده شده ۱۰۰ گرم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- روغن ۳ قاشق سوپ خوری
![پيراشكی گوشت پيراشكی گوشت](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1396/4/11/1300629_164.jpg)
طرز تهیه:
1. آرد را داخل كاسه بريزيد و با نمك مخلوط كنيد، وسط آرد را كمي گود كنيد. درگودي تخممرغها را بشكنيد. پودر خمير ترش و ماست را به همراه روغن مايع به تخممرغ اضافه كرده و مواد را با هم خوب مخلوط كنيد و ورز دهيد.
2. خمير را به مدت پنج دقيقه ورز دهيد و به ده قسمت تقسيم كنيد. هر قسمت را به اندازه يك پيشدستي باز كنيد. روي هركدام مقداري كره آبشده يا روغن مايع بماليد و آنها را روي هم بگذاريد ، بعد خمير را روي تخته آردپاشيشده با كمك وردنه باز كنيد تا به اندازه يك نان تافتون شود.
3. دوباره خمير را رول كنيد و از خمير به اندازه يك نارنگي (۸۰ گرم) جدا كنيد و كناري بگذاريد. روي هر تكه خمير را با چاقو يك برش ايجاد كنيد و كل خميرها را كناري بگذاريد تا استراحت كنند. در اين فاصله مايه گوشتي را آماده كنيد.
4. يك عدد پياز را خرد كنيد، به همراه روغن و كمي زردچوبه تفت دهيد تا پيازها طلايي شوند. گوشت چرخكرده را اضافه كنيد و همراه پياز داغ و كمي نمك و فلفل تفت دهيد. در آخر وقتي گوشت خوب سرخ شد، حرارت را خاموش كرده و جعفريهاي خردشده را اضافه كرده و با گوشت سرخشده مخلوط كنيد. سيبزمينيها را هم آبپز كرده و بعد رنده كنيد.
5. هر قسمت از خمير را برداريد و كمي باز كنيد. در وسط خمير مقداري از مواد گوشتي بريزيد، بعد روي آنها كمي سيبزميني رندهشده و مقداري پنير پيتزا بريزيد. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم كنيد.
6. پيراشكيهاي آمادهشده را روي سيني فر بگذاريد و روي آنها زرده رقيق شده با شير بماليد و به مدت ۳۰ دقيقه حرارت دهيد تا آماده سرو كردن شود.