مرغ ۱عدد |
تخم مرغ ۱۰عدد |
پیاز (سرخ شده) ۴قاشق سوپخوری |
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری |
زعفران (غلیظ و آب شده) ۱قاشق سوپخوری |
روغن به میزان لازم |
نمک به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
دارچین به میزان لازم |
ابتدا مرغ را بعد از پاک کردن شسته و در مقدار کمی روغن تفت میدهیم و بعد با یک لیوان آب، کمی نمک، فلفل و ۲قاشق پیازداغ میگذاریم کاملا بپزد تا آبش تمام شود. پس از سرد شدن مرغ را از استخوان جدا کرده سپس چرخ میکنیم. تخممرغها را در ظرفی جداگانه شکسته با دارچین، نمک، فلفل وزعفران آب شده کاملا مخلوط میکنیم. دو قاشق غذاخوری پیازداغ نیز افزوده، مرغ چرخ شده را نیز با مواد مخلوط میکنیم. در تابه مقداری روغن ریخته مایه کوکو را داخل روغن داغ شده میریزیم و در تابه را میگذاریم تا کوکو بپزد. وقتی یک طرف آن طلایی شد بر میگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
نکات:
۱)چغرتمه بادکوبهای نوعی کوکوی مرغ است که از بادکوبه به شمال کشور آمده است.
۲)میتوانیم ظرف مناسب فر را چرب کرده و مایه کوکو را در آن بریزیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵۰-۴۰ قرار دهیم تا بپزد.
۳)این غذا به طور سنتی بیکینگ پودر ندارد ولی اضافه کردن آن غذا را خوشمزه تر میکند.
نوش جان