مجله آشپزی مثبت - فرشته عبدالله زاده: نان های سنتی همیشه یک طعم و مزه خاصی دارند. وقتی بوی نان می پیچد انگار یک دنیا خاطره تداعی می شود. خاطره خانه های قدیمی و مادربزرگ و پدربزرگ ها و خاطره سفره های پر از رنگ و صفا. اگر دلتان می خواهد در خانه تان عطر نان و برکت بپیچد حتماً این کماج قلیف را درست کنید.قلیف نام قابلمه مسی است که قدیم ها این نان را در آن می گذاشتند و داخل آتش تنور می پختند.
خانه خبر (جی 10) : کُماج قِلیف؛ نان پیشنهادی دامغانی ها
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
- 500 گرم آرد
- 1 ق چ مایه خمیر
- 1 ق چ کنجد، سیاه دانه، زردچوبه و شکر از هر کدام
- 3 ق چ روغن
- به میزان لازم آب
طرز تهیه:
1. مایه خمیر را با کمی آب ولرم و شکرمخلوط کنید. 5 دقیقه صبرکنید تا عمل بیاید.
2. آرد را در کاسه ای بریزید. مایه خمیر آماده و آب راکم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.
3. حالا 2 ساعت صبرکنید تا خمیر ور بیاید.
4. بعدازاینکه خمیر خوب ور آمد، داخل قابلمه روغن، کنجد، سیاه دانه و زردچوبه بریزید و خمیر را با آن مخلوط کنید.
5. خمیر را به شکلی که دوست دارید در بیاورد و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.