توضیحات:آش ترخینه دوغ یکی از غذاهای محلی شهر اراک است. ترخینه دوغ را میتوانید از فروشگاها تهیه کنید .ترخینه در واقع گندم پخته شده با دوغ می باشد. این آش بسیار لذیذ و مقوی می باشد و تهیه آن بسیار ساده است.
مواد لازم
ترخینه دوغ=چهار پیمانهپیاز=یک عدد بزرگروغن=کمی برای سرخ کردن پیازسبزی اش=نیم کیلوعدس=دو پیمانهنمک, زرد چوبه ,فلفل سیاه=به میزان لازمکشک=به میازن لازمنعنا و سیر داغ=در صورت تمایلقرقروت=کمیطرزتهیه:عدس را جداگانه میپزیم و کنار میگذاریم . ترخینه را در ظرفی جداگانه ریخته و رویش آب سرد میریزیم تا دانه های بهم چسبیده از هم جدا شوند. در قابلمه ایی که برای طبخ آش در نظر گرفتیم پیاز را خرد کرده و با روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. کمی زرد چوبه به آن اضافه می کنیم .ترخینه را همراه با آب و سبزی آش و نمک و فلفک به پیاز داغ اضافه می کنیم .شعله را ملایم می کنیم تا سبزی آش جا بییفتد.سپس عدس پخته شدهو قرقروت را اضافه می کنیم و میگذاریم آش جا بییفتد. در انتها کمی کشک به آش اضافه می کنیم . در هنگام سرو کردن میتواند روی آش را با پیاز داغ ,نعنا داغ, سیر داغ و کشک تزیین کنید.