مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
برنج (پخته شده) |
1پیمانه |
100 گرم / 360 کالری |
گوشت (چرخ کرده) |
250گرم |
100 گرم / 200 کالری |
مرغ (سینه) |
1قطعه |
100 گرم / 200 کالری |
تخم مرغ |
1عدد |
100 گرم / 147 کالری |
سیر |
3حبه |
100 گرم / 120 کالری |
پودر سیر |
1قاشق مرباخوری |
100 گرم / 246 کالری |
پیاز (کوچک) |
2عدد |
100 گرم / 36 کالری |
نان تست |
2قطعه |
100 گرم / 265 کالری |
شیر |
نصف پیمانه |
100 گرم / 110 کالری |
آرد سوخاری |
به میزان لازم |
100 گرم / 35 کالری |
نمک |
به میزان لازم |
100 گرم / 0 کالری |
فلفل |
به میزان لازم |
100 گرم / 0 کالری |
خامه |
200گرم+2قاشق سوپخوری |
100 گرم / 350 کالری |
مواد سس :
مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
روغن زیتون |
2قاشق سوپخوری |
100 گرم / 900 کالری |
هویج (اختیاری) |
1عدد |
100 گرم / 40 کالری |
آب مرغ |
1پیمانه |
100 گرم / 50 کالری |
آرد |
2قاشق غذاخوری |
100 گرم / 360 کالری |
نمک |
به میزان لازم |
100 گرم / 0 کالری |
فلفل |
به میزان لازم |
100 گرم / 0 کالری |
طرز تهیه ناگت مرغ خامه ای :
*. ابتدا شیر را با خامه مخلوط کرده و خوب یکنواخت کنید.نانهای تست را ریز کرده و داخل شیر بریزید و اجازه دهید شیر کاملا جذب نان شود.حدود نیم تا یک ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید و بعد آن را خارج کرده و شیر موجود در نان را با دست بگیرید.سینه مرغ را از استخوان عاری کرده و 2بار چرخ کنید و به همراه گوشت چرخ کرده ، برنج پخته سرد ، 1عدد پیاز و سیر رنده شده ، تخم مرغ ، نمک و فلفل را به نان ها اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مواد یکدست شوند.
*. پس از اینکه مایه ناگت خوب مخلوط و یکدست شد تکه هایی به اندازه گردو از مایه بردارید.داخل آرد سوخاری بغلطانید تا خوب آغشته شود ، تمام ناگت ها را به همین صورت آماده کنید و داخل ظرف بچینید. داخل تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، ناگت ها را داخل تابه بچینید و اجازه دهید تا سرخ و طلایی شوند ، برگردانید تا طرف دیگر ناگت ها هم سرخ شود .
طرز تهیه سس خامه ای :
*. ظرف گودی را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن زیتون را اضافه کنید تا داغ شود.
*. هویج و پیاز رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند ، آرد را اضافه کنید و هم بزنید.
*. پس از اینکه مخلوط شد خامه ،آب مرغ ، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
*. سپس حرارت را زیاد کنید تا سس بجوشد و غلیظ شو د. برای سرو ناگت ها را در ظرف بریزید و با سس خامه ای تزیین و سرو کنید.
نکات :
*. بهتر است از هویج بزرگ برای تهیه سس استفاده شود چون طعم سس با بیشتر شدن هویج بهتر میشود.
*. در صورت تمایل به چای خامه از ماست خامه اس یا پنیر ریکوتا استفاده کنید.
*. میتوانید برای ناگت مغز خامه یا ماده دلخواه قرار دهید.
خواص سیر :
*. از خواص دیگر این دو، تحریک قوه باه وشهوت است. این خاصیت در خود فصل و جنبش خون نیز هست و با خوردن سیر و پیاز زیادتر از حد صلاح غریزه جنسی به جنبش می آید دیگر آنکه سیر و پیاز بلغم را کم می کند و خود فصل نیز مقتضی کم شدن بلغم است. بنابراین خوردن آن اخلاط اربعه را بیش از حد کاهش داده و بدن را آماده بیماری ها می گرداند.